Beroenden och missbruk..

Bilden är tagen av mig inför ett skolprojekt och bilden är på mitt ex, så det är bara mjöl som visas på bilden!

 

Jag som har gått igenom så mycket smärta under så lång tid med tanke på min nervskada har jag lyckats samla på mig en hel del beroenden. Jag är sockerberoende, Nikotinberoende och missbrukar tabletter.

Så när man väl väljer att faktiskt ta tag i sitt liv. För allting skadar ju kroppen något så fruktansvärt så frågar man sig själv ”Vilket borde jag börja med?” Tur man har vänner som gått igenom liknande saker som kan hjälpa en välja.
Jag har alltid sagt att jag ska sluta röka när jag träffar en kille, jag började med hela den processen men sen sket det sig med killen och jag är nästan tillbaka igen. Visst, det suger.. men det gjorde ändå att oavsett om jag har kille eller ej så har jag andra beroenden att sluta med.
så jag har bestämt att sluta med citodonen som jag äter dagligen för min smärta. Jag ska långsamt trappa ner det och när jag verkligen är över med det sluta helt med nikotin.
Att försöka sluta med flera missbruk samtidigt är aldrig en bra idé! Det gör att kroppen hamnar i chock och gör att abstinensen utvecklas mer än vad de ”borde” (även oftast anser man att det inte är värt att sluta just för att avvänjningen är för hemsk så man börjar igen.)
så min planering är alltså såhär:
* 2½ tablett citodon /dag i en vecka
* 2 tabetter citodon/dag i en vecka
* 1½ tablett citodon/dag i en vecka
* 1 tablett citodon/dag i en vecka
* ½ tablett citodon / dag i en vecka
* Ingen tablett veckan efter

Så på en 6 veckors planering ska jag vara av med citodonet. Jag hoppas såklart min kropp kommer acceptera detta, men förväntar mig ändå det värsta. Jag är redan inne på vecka 1 och på dag två  på processen.. Peppar, Peppar, ta i trä!

Så jag behöver mycket styrka från mina vänner så att detta kommer gå ann och att jag inte helt kommer att flippa ut över det hela.

Hjälp mig på traven genom att finnas där! :)